Holotropic pusting

Holotropisk pusteteknin på Realiseringsskolen kurs 4

Bildet er tatt 10.01.2009 på Jonsrud i Rakkestad under Realiseringsskolens kurstrinn 4 . Lene Waglen-Olsen passer på Sofia Nilsen som ligger og gjør pusteøvelse.

Holotropic pusteteknikk er en kraftfull metode for å fremme selvutfoldelse og healing. Metoden er brukt innen moderne bevissthetsforskning, antropologi, dybde psykologi, transepersonlig psykologi, mystiske og sjamanistiske tradisjoner over hele verden. Navnet Holotropic betyr noe tilnærmet ”bevegelse i retning av helhet” (fra gresk ”holos” = hel og ”trepein”= bevege seg i retning av noe).

Øvelsen i seg selv gjøres ved intensiv pusting i kombinasjon av følelsesforsterkende musikk. Utøverne ligger på en matte med øynene igjen, hver deltaker bruker sin egen pust og musikken i rommet til å komme inn i en endret bevissthetstilstand. Tilstanden aktiverer den naturlige indre healingprosess i hver enkelts psyke. Opplevelsen og innholdet i den indre reisen er unik for hver enkelt person og ingen sesjon blir lik den forrige.

Under samlingen deler gruppen seg inn i par, der en ligger på matta og puster mens den andre har tilsyn og støtter utøveren, halvveis bytte partnerne rolle. Metoden er også benyttet i spesielle terapisammenhenger under terapeut og klient forhold i eget behandlingsrom.

På sjamanistisk vis sørger sjaman Jan-Magne Sørensen for at samlingen har en trygg ramme i et hellig energirom, som er opparbeidet over flere år. Dette innebærer at sesjonen er under kontroll og at hver enkelt kommer så langt som det er hensiktsmessig med hensyn til individuelt ståsted.

Når og hvor skjer det? Se aktiviteskalenderen her..

Er dere en egen gruppe som vil ha en kurssirkel, kan dette avtales etter eget ønske og behov.

Vil du ha full pakke? Bli med på kurssamlinger her..

Velkommen!

Det er stengt for kommentarer.