Kan sjamanisme læres?

Jan-Magne Sørensen holder sjamankurs i Rakkastad

Kurslader Jan-Magne Sørensen i Spederhuset i Rakkestad, 24. august 2009

Ja alle som selv vil kan lære sjamanisme. De aller fleste kan finne kraften og evnene i seg. Det ligger i oss som en spire som må næres og dyrkes for å vokse mer frem i bevisstheten.

Det er med sjamanbevisstheten som det er med andre egenskaper og ferdigheter. Noen er talenter og har det mer fremme fra fødselen av. Men det er ikke alltid de med størst talent som blir de flinkeste. Det er tålmodighet og jevn og trofast praksis som fører lengst. Slik det også er med andre ferdigheter og øvelser. Hvem har ikke sett idrettstalenter som aldri kom til de store mesterskapene fordi de ikke var flinke nok til å trene regelmessig eller holde orden på psyken sin. Noen få stortalenter er ryddige nok til å bli best. Slik er det også med sjamaner selv om det her ikke handler om konkurranse.

Sjamanisme er et fag på samme måte som det er for en psykolog eller håndverker. Sjamanisme er ikke religion, selv om man praktiserer ritualer og seremonier. Ritualene og seremoniene gjøres fordi dette fremkaller ekstase eller har en plan, praktisk hensikt og effekt.

Sjamankunnskapene kan komme til nytte i alle sammenhenger som for eksempel i jobb, hobby, idrett, kultur, og ikke minst der omsorg for andre er nødvendig.  Sjamanvisdommen er god å ha der endring og kreativitet er nødvendig.

Vil du lære sjamanisme? Da kan du finne kurskalender her…

Det er stengt for kommentarer.